SERMAYE VE HİSSE SENETLERİ Madde 7- Şirket, 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine göre kayıtlı sermayeli bir menkul kıymet yatırım ortaklığı olarak 16.02.2006 tarihinde kurulmuştur.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 12.09.2012 tarih ve 9101 sayılı izni ile Şirket esas sözleşmesinin menkul kıymet yatırım ortaklığı statüsünden çıkacak şekilde değiştirilmesine izin verilmiştir.
Şirket'in kayıtlı sermayesi 50.000.000 (Elli milyon) TL olup her biri 1 (bir) TL değerinde 50.000.000 (Elli milyon) adet paya bölünmüştür.
Sermaye Piyasası Kurulu'nca verilen kayıtlı sermaye tavanı izni, 2016-2020 yılları (5 yıl) için geçerlidir. 2019 yılı sonunda izin verilen kayıtlı sermaye tavanına ulaşılamamış olsa dahi, 2020 yılından sonra yönetim kurulunun sermaye artırım kararı alabilmesi için; daha önce izin verilen tavan ya da yeni bir tavan tutarı için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin almak suretiyle genel kurulundan yeni bir sure için yetki alması zorunludur. Söz konusu yetkinin alınmaması durumunda Şirket yönetim kurulu kararı ile sermaye artırımı yapamaz. Şirket'in çıkarılmış sermayesi muvazaadan ari şekilde tamamen ve nakden ödenmiş 10.000.000,00 TL'dir. Bu sermaye her biri 1,00 TL itibari değerde 10.000.000 adet paya bölünmüştür. Sermayenin 100.000 (Yüzbin) TL'lik kısmı (A) grubu nama yazılı, 9.900.000 (Dokuzmilyondokuzyüzbin) TL'lik kısmı (B) grubu hamiline yazılı paylardan müteşekkildir. Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümlerine uygun olarak, kayıtlı sermaye tavanı içinde kalmak koşuluyla çıkarılmış sermayesini artırmaya yetkilidir. Yönetim Kurulu, pay sahiplerinin yeni pay alma hakkının sınırlandırılması ve primli pay ihracı konusunda karar almaya yetkilidir. Bu kararın A grubu imtiyazlı pay sahiplerinin hakları açısından uygulanabilmesi için A grubu imtiyazlı pay sahiplerinin muvafakatı aranır. Sermayeyi temsil eden paylar kaydileştirme esasları çerçevesinde kayden izlenir. Yönetim kurulu üyelerinin seçiminde A grubu payların her biri 1.000 (Bin) oy hakkına, B grubu payların her biri 1 (Bir) oy hakkına sahiptir. Sermaye artırımlarında; ortakların yeni pay alma hakları sınırlandırılmadığı takdirde, A grubu paylar karşılığında A grubu, B grubu paylar karşılığında B grubu pay çıkarılacaktır. Ancak ortakların yeni pay alma hakları sınırlandırıldığı takdirde, A Grubu imtiyazlı pay sahiplerinin muvafakatı olmak kaydıyla çıkarılacak yeni payların tümü B grubu olarak çıkarılacaktır. Genel Kurul toplantılarında Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde oyda imtiyaz hakkı tanıyan mevcut paylar dışında yeni imtiyaz veren pay çıkarılamaz. Sermaye artırımlarında yeni pay alma hakkı kullanıldıktan sonra kalan paylar ile yeni pay alma hakkı kullanımının kısıtlandığı durumlarda yeni ihraç edilen tüm paylar nominal değerin altında olmamak üzere piyasa fiyatı ile halka arz edilir. Çıkarılan paylar tamamen satılarak bedelleri ödenmedikçe, yeni pay çıkarılamaz. Çıkarılmış sermaye miktarının, Şirket unvanının kullanıldığı belgelerde gösterilmesi zorunludur. Sermayeyi temsil eden paylar kaydileştirme esasları çerçevesinde kayden izlenir. |
SERMAYE VE HİSSE SENETLERİ Madde 7- Şirket, 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine göre kayıtlı sermayeli bir menkul kıymet yatırım ortaklığı olarak 16.02.2006 tarihinde kurulmuştur. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 12.09.2012 tarih ve 9101 sayılı izni ile Şirket esas sözleşmesinin menkul kıymet yatırım ortaklığı statüsünden çıkacak şekilde değiştirilmesine izin verilmiştir.
Şirket'in kayıtlı sermayesi 50.000.000 (Elli milyon) TL olup her biri 1 (bir) TL değerinde 50.000.000 (Elli milyon) adet paya bölünmüştür.
Sermaye Piyasası Kurulu'nca verilen kayıtlı sermaye tavanı izni, 2016-2020 yılları (5 yıl) için geçerlidir. 2019 yılı sonunda izin verilen kayıtlı sermaye tavanına ulaşılamamış olsa dahi, 2020 yılından sonra yönetim kurulunun sermaye artırım kararı alabilmesi için; daha önce izin verilen tavan ya da yeni bir tavan tutarı için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin almak suretiyle genel kurulundan yeni bir sure için yetki alması zorunludur. Söz konusu yetkinin alınmaması durumunda Şirket yönetim kurulu kararı ile sermaye artırımı yapamaz.
Şirket'in çıkarılmış sermayesi muvazaadan ari şekilde tamamen ve nakden ödenmiş 20.000.000.-TL'dir. Bu sermaye her biri 1.- TL itibari değerde 20.000.000 adet paya bölünmüştür.
Sermayenin 200.000 (ikiyüzbin) TL'lik kısmı (A) grubu nama yazılı, 29.800.000 (Yirmidokuzmilyonsekizyüzbin) TL'lik kısmı (B) grubu hamiline yazılı paylardan müteşekkildir. Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümlerine uygun olarak, kayıtlı sermaye tavanı içinde kalmak koşuluyla çıkarılmış sermayesini artırmaya yetkilidir. Yönetim Kurulu, pay sahiplerinin yeni pay alma hakkının sınırlandırılması ve primli pay ihracı konusunda karar almaya yetkilidir. Bu kararın A grubu imtiyazlı pay sahiplerinin hakları açısından uygulanabilmesi için A grubu imtiyazlı pay sahiplerinin muvafakatı aranır. Sermayeyi temsil eden paylar kaydileştirme esasları çerçevesinde kayden izlenir. Yönetim kurulu üyelerinin seçiminde A grubu payların her biri 1.000 (Bin) oy hakkına, B grubu payların her biri 1 (Bir) oy hakkına sahiptir. Sermaye artırımlarında; ortakların yeni pay alma hakları sınırlandırılmadığı takdirde, A grubu paylar karşılığında A grubu, B grubu paylar karşılığında B grubu pay çıkarılacaktır. Ancak ortakların yeni pay alma hakları sınırlandırıldığı takdirde, A Grubu imtiyazlı pay sahiplerinin muvafakatı olmak kaydıyla çıkarılacak yeni payların tümü B grubu olarak çıkarılacaktır. Genel Kurul toplantılarında Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde oyda imtiyaz hakkı tanıyan mevcut paylar dışında yeni imtiyaz veren pay çıkarılamaz.
Sermaye artırımlarında yeni pay alma hakkı kullanıldıktan sonra kalan paylar ile yeni pay alma hakkı kullanımının kısıtlandığı durumlarda yeni ihraç edilen tüm paylar nominal değerin altında olmamak üzere piyasa fiyatı ile halka arz edilir. Çıkarılan paylar tamamen satılarak bedelleri ödenmedikçe, yeni pay çıkarılamaz.
Çıkarılmış sermaye miktarının, Şirket unvanının kullanıldığı belgelerde gösterilmesi zorunludur. Sermayeyi temsil eden paylar kaydileştirme esasları çerçevesinde kayden izlenir. |