Fon, büyüme potansiyeli olan, teknoloji ve inovasyon odaklı iş fikirlerini geliştirmeyi hedefleyen, finansal ve kurumsal yönetim yapısını güçlendirmesi gereken anonim ve limited şirketlere sermaye aktarımı veya pay devri yoluyla ortak olmak veya girişim şirketlerinin kurucusu olmak amacıyla kurulmuştur. Girişim şirketlerine doğrudan veya Tebliğ'de tanımlanan yurt içi ve/veya yurt dışında kolektif yatırım amacıyla kurulan kuruluşlara doğrudan ve dolaylı olarak yatırım yapabilir.
Fonun yatırım yapmayı planladığı şirketler özellikle finansal teknolojiler, bilişim, ulaştırma teknolojileri, sigortacılık teknolojileri, sağlık teknolojileri, eğitim teknolojileri, e-ticaret, donanım teknolojileri ve diğer hizmet ve ticaret sektörlerine yönelik teknolojik çözümler sunan ve/veya sunacak olan şirketlerdir. Fon, bu sektörlerin dışındaki sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere de yatırım yapabilecek, girişim şirketlerinin ihraç ettiği borçlanma araçlarına da yatırım yapabilecektir. İlgili şirketlere ortalama yatırım süresi 5-7 yıl arası olarak planlanmaktadır ancak şirketlerin yapısı, faaliyeti ve gelişimi gibi kriterler göz önüne alınarak bu süre değişkenlik gösterebilir.
Yatırım yapılacak şirketlerin seçiminde esas alınacak kriterler arasında; kurumsal yönetim yapısına kavuşturulabilir, operasyonel ve karlılık açısından uygulanabilir, hızlı büyüme ve ölçeklenme potansiyeli taşıyan ve geliştirilebilir fikirlere sahip olmak, iş etiği ve profesyonel karar alma süreçlerine sahip ve/veya sahip olma potansiyeli olan yönetim kadrosu bulundurmak, rekabetçi ve sürdürülebilir fikir ve/veya ürünler ve/veya çözümlere sahip olmak bulunmaktadır.
Yatırımlardan çıkış, girişim şirketlerinin finansal veya stratejik bir yatırımcıya satılması, halka arz, kurucu ortağa satış şeklinde olacaktır.