Bilindiği üzere Şirketimiz Pasifik Teknoloji, savunma sanayi alanında savunma ürün ve teknolojileri, bilişim teknolojileri alanında inovatif yazılım ve donanım çözümleri, siber güvenlik, teknolojik altyapı hizmetleri, biyometrik sistemler ve fintech alanlarında ürün ve hizmet üreten, yoğun AR-GE çalışmaları bulunan bir teknoloji şirketidir. Söz konusu faaliyetler farklı iştirak ve bağlı ortaklıklar çatısı altında gerçekleştirilmekte olup alt şirketlerin önemli iş ve işlemleri zaman zaman KAP duyurusu ve basın bülteni formatında yatırımcılarımıza ve kamuoyuna duyurulmaktadır. Yatırımcılarımızdan gelen sorular ve bilgi edinme talepleri doğrultusunda PATEK çatısı altında faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarımız ve iştiraklerimiz hakkında bilgilendirme amaçlı açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır:
Destel Bilişim Çözümleri Anonim Şirketi A.Ş.
%100 hissesi Pasifik Teknoloji'ye ait olan Destel Bilişim 2003 yılında kurulmuştur; Şirket merkezi İstanbul'da bulunmaktadır. Destel Bilişim 70 kişilik uzman ekibiyle yazılım, bilişim, network ağları ve siber güvenlik alanlarında analiz, optimizasyon ve teknik destek hizmetleri vermektedir. Fortinet, Splunk, Riverbed, Cyberark, Cisco ve Gigamon gibi dünyanın önde gelen teknoloji üreticileri ile işbirliği içerisinde siber güvenlik konusunda yeni nesil sistem entegrasyonları gerçekleştirmektedir. Türkiye'de ve dünyada birçok projeyi başarı ile teslim eden Destel Bilişim, gelişmiş ağ ve ağ güvenliği çözümlerine odaklanarak, danışmanlık, mühendislik, güvenlik operasyon merkezi, ağ operasyon yönetim merkezi gibi birimlere yönelik satış öncesi ve satış sonrası hizmetler sunmaktadır. 10'dan fazla global partner ile işbirliği yapan ve 70'den fazla kurumsal müşteriye hizmet veren Destel Bilişim, finans, telekom ve ulaştırma sektörleri başta olmak üzere önümüzdeki dönemde siber güvenlik alanındaki mevcut işlere ilaveten yeni pazar ve müşteriler edinmek suretiyle pazar payını artırmayı hedeflemektedir.
Destel Connect Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Şirketimizin bağlı ortaklığı Destel Bilişim'in sahip olduğu Destel Connect 2019 yılında kurulmuş olup Ankara ve İstanbul ofislerinde 50 kişilik kadrosuyla hizmet vermektedir. Destel Connect işletmelerin elektrik ve otomasyon projelerinin oluşturulması, malzeme ve ekipman temini, üretim, montaj, devreye alma ve bakımlarının yapılmasında verimli ve kaliteli hizmet sunma anlayışıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Şirket önümüzdeki dönemde yurt içi ve yurt dışı piyasalarda rekabet gücünü kullanarak karlılık ve verimlilik odaklı iş modeliyle Pasifik Teknoloji şirketler grubuna ciro ve karlılıkta katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Ditravo Dijital Hizmetler Platformu A.Ş.
%100 hissesi Pasifik Teknoloji'ye ait olan Ditravo 2020 yılında kurulmuş olup merkezi İstanbul'dadır. 29 kişilik uzman kadrosu ile seyahat teknolojileri ve biletleme alanında yazılım ve ürünler geliştirmektedir. Şirketin TCDD Taşımacılık için geliştirdiği ve 2025 yılı Ocak ayında teslim edilerek kullanıma açılan mobil, web, gişe ve el terminali sistemleri üzerinde çalışan yazılım ürünü sayesinde aylık ortalama 4 milyon adet biletleme işlemi başarıyla gerçekleştirilmektedir. Ürün, hızlı trenlerden klasik trenlere kadar tüm tren seyahatlerinde isme ve koltuğa özel numaralandırmadan farklı fiyat uygulamalarına kadar çeşitli olanaklar sunmakta olup, sadakat uygulamalarından araç ve otel kiralamaya kadar entegre çözümlerle geniş kapsamlı bir platform niteliğindedir. Yolcu taşıma ve biletleme yazılımlarının mimarisi, altyapısı ve güncel teknolojisi, biletleme gerektiren havayolu, karayolu vb. tüm taşıma ya da işletme ihtiyaçlarına uygunluk sunmaktadır.
Önümüzdeki dönemde Ditravo şirketi bu alandaki yetkinliğini kullanarak yeni yazılım ürünleri geliştirmeyi, farklı ihtiyaç ve kullanım alanlarına yazılım uygulamalarını yaygınlaştırmayı, bu ürünlerin bölgesel ve küresel ölçekte pazarlama ve satış çalışmalarını planlamaktadır.
iCredible Yazılım Teknoloji A.Ş.
%55'i Pasifik Teknoloji A.Ş.'ye ait olan, İstanbul'da yerleşik bağlı ortaklığımız 2016 yılında faaliyetlerine başlamıştır. iCredible, Blockchain ve siber güvenlik alanlarında 24 kişilik mühendis ekibiyle yenilikçi çözümler sunan öncü bir teknoloji şirketidir.
Şirket, kripto para borsası ile güvenli alım-satım, kripto varlık saklama ile güvenli depolama, portföy yönetimi ile varlıkların tek noktadan yönetimi, tokenizasyon ile gerçek dünya varlıklarının (RWA) dijitalleştirilmesini sağlayan mevzuata uyumlu ürünler, finans ve blockchain ekosistemine uçtan uca çözümler sunmaktadır. Dosya güvenliği konusunda farklı bir yaklaşım sunan dağıtık ve şifreli veri güvenliği ürünü iCredible File Security, bireylerin ve kurumların veri sızıntılarına, veri kayıplarına ve fidye yazılımlarına karşı üst düzey önlem almalarına olanak sağlamaktadır.
2025 hedefleri arasında Türkiye'de blockchain çözüm sağlayıcıları arasında lider olmak, iCredible File Security ile uç nokta veri güvenliği alanında ilk 5'e girmek ve global pazara açılmak yer almaktadır. Finans ve teknoloji alanındaki uzmanlığı, yenilikçi yaklaşımı ve güvenilirliğiyle iCredible, ulusal ve uluslararası arenada güçlü bir konum elde etmeyi amaçlamaktadır.
TİTRA Teknoloji A.Ş.
%48,57'si Pasifik Teknolojiye ait olan şirket 2020 yılında Ankara'da kurulmuştur. 210 kişilik mühendis ağırlıklı kadrosu ile insansız hava araçları, savunma teknolojileri ve savunma sanayi alanındaki çığır açan faaliyetleri ile tanınmaktadır. Türkiye'nin ilk insansız helikopter ALPİN'i geliştiren, DUMRUL mini insansız helikopter, DELİ Taktik Kamikaze Sistemi, ve PARS Gözcü İHA gibi ürünleriyle ilgi çeken bağlı ortaklığımız Titra Teknoloji A.Ş., savunma sanayi, askeri ve sivil lojistik alanlarında önemli katkılar sunmayı hedeflemektedir.
Ülkemiz Savunma Sanayiinin ürün gamına Türkiye'nin ilk taktik sınıf insansız helikopteri olarak giren ALPİN'in, Savunma Sanayii Başkanlığı ile 2024 yılı Aralık ayında yapılan tedarik sözleşmesi kapsamında talep edilen sayıda teslimatının 2025 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.
TİTRA'nın ürettiği diğer ürünlerden DUMRUL insansız helikopter, elektrik motorlu, şarjlı batarya ile beslenen gürültü düzeyi düşük ve kompakt tasarım bir mini keşif-gözetleme aracıdır. DELİ-2 Kamikaze İHA, hedef tespit ve imha gibi operasyonel alanlarda tam ve yarı otonom görev yapabilen, dağıtık mimari yapısıyla sürü yeteneği kazandırılmış taarruzî bir sistemdir. PARS, sabit kanatlı, önden motorlu hem askeri hem de ticari uygulamalar için tasarlanmış, minimum radar iz görünürlüğünde istihbarat, keşif ve gözetleme uçuşları icra edebilen hafif, kolay taşınabilir bir insansız hava platformudur.
TİTRA Teknoloji A.Ş' nin %51 hissesine sahip olduğu SAVX Teknoloji tarafından geliştirilen MERKÜT FPV kamikaze dronu güvenliği ön planda tutarak tasarlanmış bir hava aracı niteliğinde olup, mekanik ve elektronik emniyetli tapa sistemleriyle donatılmış, 20 dakikalık uçuş süresine, 8kilometre menzile ve yönlendirilmiş parçacık tesirli mühimmat sistemine sahip bulunmaktadır. SAVX teknoloji, sivil ve askeri alanlarda dron teknolojileri konusunda Ar-ge çalışmaları ve üretim yapmaya yönelik faaliyet göstermektedir. MERKÜT'ün yeni versiyonları için de SAVX Teknoloji'nin çalışmaları devam etmekte olup, zırh delici mühimmat, elektronik harp dayanımı için fiber optik kullanım, yapay zeka kullanımı gibi yenilikler üzerinde, gerek yazılım gerekse donanım çalışmaları sürmektedir.
Titra Şirketleri ülkemiz savunma sanayiinin ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerini kullanıma hazır etme önceliğini gözeterek uluslararası pazarda dost ve müttefik ülkelerin savunma sanayilerine ürünlerini sunabilmek, küresel ölçekte savunma sanayi ürünlerinden pazar payı alabilmek amacıyla uluslararası işbirliği fırsatlarının değerlendirmektedir.
Proline Bilişim Sistemleri A.Ş.
2025 yılı Şubat ayında Pasifik ailesine katılan şirketin %51 Hissesi Pasifik Teknoloji'ye ait bulunmaktadır; Şirket 2003 yılında kurulmuştur. 70 kişilik uzman kadrosu güvenli dokümanlar ve biyometrik çözümler olmak üzere iki ana yetkinlik alanında yazılım ve donanım ürünleri geliştiren Proline; parmak izi, damar izi, yüz tanıma ve diğer çeşitli kimlik doğrulama araçlarına yönelik geniş ürün ailesi ile müşterilerine hizmet vermektedir.Türkiye'de ve bölgede önemli projelere imza atan Proline'ın hayata geçirdiği projeler arasında Katar'ın başkenti Doha'nın güvenliğinin tek bir merkezden yönetilmesi, İstanbul Havalimanı projesinin fiziksel güvenlik altyapısının kurulması ve bakımı, Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi'nde kullanılmak üzere BioPOS cihazının geliştirilmesiyle birlikte hasta kimlik doğrulamasının parmak damar izi ile gerçekleştirilmesi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün, Türkiye'nin en büyük 3. Bakım projesi ve dünyada biyometrik alanda en büyük 3. Veritabanı projesi olan, 3'ü 1 arada Projesi kapsamında T.C. Kimlik kartlarının yanı sıra pasaport ve ehliyeti de kapsayan, bunların çipli, elektronik ve biyometrik verilerle kullanıma izin veren teknoloji ve süreçlerin hayata geçirilmesi yer almaktadır. 2025 yılında ürün ve kabiliyetlerine en az iki yeni ürünün daha ilave ederek pazara sunulmayı hedeflemektedir. Proline mevcut iş ve projelerinin yanı sıra Pasifik Teknoloji tarafından Ocak 2025'te imzalanan ASELSAN NET işbirliğine konu işlerde sağlayacağı katkı ve uluslararası projelerde güçlü hedefleri ile cirosunu önemli ölçüde artırmayı hedeflemektedir.